28 Ιαν 2024

Επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή

Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Μια ξεχωριστή εμπειρία που προσέφερε στους μικρούς μας μαθητές μια πρωτόγνωρη ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της ιατρικής και της ανατομίας.

Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαν, με τίτλο “Εργαστήριο Μικρού Ερευνητή - Γνώρισε το Σώμα Σου: Παιχνίδι Ανατομίας”, αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση παιχνιδιού και εκπαίδευσης.

Οι μικροί μας ερευνητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το ανθρώπινο πρόπλασμα και να αποκτήσουν βασικές πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα. Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες, αφαίρεσαν και επανατοποθέτησαν με μεγάλο ενθουσιασμό στη σωστή θέση τα διάφορα όργανα. Η δραστηριότητα αυτή ενίσχυσε την κατανόηση τους για την ανατομία, ενώ ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν οι ομαδικές τους δεξιότητες.










Εξέλιξη Δράσης: Όταν η μάθηση γίνεται… δημιουργία

Η δράση συνεχίστηκε δυναμικά την επόμενη ημέρα στην τάξη μας. Οι μαθητές, έχοντας αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει.

Χωρισμένοι σε ομάδες ανέλαβαν τον ρόλο των καλλιτεχνών και των ανατόμων.

Χρησιμοποιώντας χαρτί του μέτρου, σχεδίασαν δύο περιγράμματα του ανθρώπινου σώματος. Η μια ομάδα ανέλαβε την εικονογράφηση των εσωτερικών οργάνων, ενώ η άλλη επικεντρώθηκε στα εξωτερικά.

Η τάξη μας μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο δημιουργίας, γεμάτο ζωντάνια και μάθηση.

Οι μαθητές, εμπνευσμένοι από την εμπειρία τους στην Ιατρική Σχολή, απέδειξαν πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η μάθηση όταν συνδυάζεται με τον δημιουργικό τρόπο έκφρασης.