9 Δεκ 2023

17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Τρεις λέξεις, τρία συνθήματα που εμπεριέχουν τις αξίες και τα ιδανικά των φοιτητών της εποχής του Πολυτεχνείου. Αξίες και ιδανικά που παραμένουν επίκαιρα και αποτελούν ζητούμενο ακόμη και σήμερα.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 50 χρόνια μετά παραμένει ισχυρό και είναι εδώ για να μας εμπνέει ως διαχρονικό σύμβολο αγώνα Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση.

Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου εμπνέει διαχρονικά εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και τη νικηφόρα προοπτική του ομαδικού πνεύματος. Επίσης, μας υπενθυμίζει το δικό μας χρέος απέναντι στις προκλήσεις και τις ανάγκες της δικής μας, της σύγχρονης εποχής, με βάση τις αξίες και τα ιδανικά, όπως εκφράστηκαν τότε.

Κάθε φορά τιμούμε όλους όσους ήταν παρόντες σ’ αυτόν τον αγώνα και ιδιαίτερα αυτούς, για τους οποίους η θυσία ήταν η ίδια τους η ζωή.

Έτσι, οι μαθητές της Ε’ Τάξης παρουσίασαν ένα επετειακό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αφού διάβασαν το χρονικό, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν με τη συνοδεία του αρμονίου της μουσικού του σχολείου μας κυρία Θανάση Εύας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων κυρίες Μανωλαράκη Χαρίκλεια και Καλέργη Φωτεινή, τίμησαν την Επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου του 1973.