14 Νοε 2023

“ Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών (The European Christmas Tree Decoration Exchange)”

Το σχολείο μας συμμετέχει στο project που διοργανώνεται από το Durham Centre με τη συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης. Μαθητές Δημοτικών σχολείων από διάφορες περιοχές της Ευρώπης κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα ανταλλάσσουν, μαζί με ένα πακέτο με πληροφορίες σχετικά με το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στη χώρα του ή στην ιδιαίτερη περιοχή που βρίσκεται το σχολείο. Τα στολίδια αυτά θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε σχολείου.

Τα στολίδια μας φτιάχτηκαν από τους μαθητές της Ε και ΣΤ΄ τάξης με πολλή αγάπη και κέφι ,υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού αισθητικής αγωγής κ. Πατμανίδη Ρένας. Αποφασίσαμε, σαν σχολείο, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δημιουργήσαμε να είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και αυτό γιατί η ανακύκλωση έχει πολλά οφέλη και αξίζει για διάφορους λόγους. Πρώτα απ’ όλα, η ανακύκλωση βοηθά στη μείωση των αποβλήτων, στην εξοικονόμηση πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, η δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά ανοίγει την πόρτα στη δημιουργική έκφραση καθώς μπορούμε να σχεδιάσουμε μοναδικά στολίδια που αντανακλούν το δικό μας στιλ και προσωπικότητα. Τέλος, το ότι δημιουργήσουμε κάτι με τα χέρια μας, μας προσέφερε μεγάλη ικανοποίηση!

Τα δικά μας στολίδια ταξιδεύουν ήδη με προορισμό σχολεία από όλη την Ευρώπη και ανυπομονούμε να λάβουμε τα χειροποίητα στολίδια των άλλων σχολείων, να στολίσουμε το δέντρο μας και να μάθουμε για τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα άλλων χωρών!