10 Νοε 2023

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, η Δ΄ τάξη του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου πραγματοποίησε με όρεξη και διάθεση, αλλά και με υλικά αγορασμένα με πολλή αγάπη από τους γονείς, μια βιωματική δράση στο χώρο του σχολείου. Αρχικά οι μικροί μας μαθητές ενημερώθηκαν από τις διακεκριμένες προσκεκλημένες μας, κ. Δημητρουλάκη Στέλλα, Οδοντίατρο, για την αναγκαιότητα της στοματικής τους υγιεινής και από την κ. Κουζούλογλου Μαρία, Διατροφολόγο, για την υγιεινή διατροφή που πρέπει να υιοθετήσουν για να είναι και να παραμένουν υγιή.

Τα παιδιά αφού συγκέντρωσαν και ταξινόμησαν τα υλικά ανάλογα με το είδος τους (Γαλακτοκομικά, Πρωτεΐνες, Υδατάνθρακες, Φρούτα, Λαχανικά…) διάλεξαν από την ποικιλία των επιλογών που απλώθηκαν μπροστά τους και απόλαυσαν ένα πλούσιο πρωινό.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της υγιεινής διατροφής και η ενθάρρυνση τους να επιλέγουν τρόφιμα που προάγουν την υγεία τους.

Τέλος, δόθηκαν στα παιδιά και συμβουλές – οδηγίες για την σωστή υγιεινή διατροφή και ένα πρόγραμμα, ώστε να ελέγχουν τη φροντίδα των δοντιών τους.

Ευχαριστούμε πολύ τις προσκεκλημένες μας και φυσικά τους γονείς που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα μας και μας προμήθευσαν τα υπέροχα υλικά για να πραγματοποιήσουμε την δράση μας.