18 Νοε 2020

Ενημέρωση και οδηγίες για την έναρξη της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Από την Τετάρτη 18/11/2020 ξεκινάει η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση της πλατφόρμας webex. Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 14.10 και θα ολοκληρώνονται στις 17.20. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 5 ώρες διδασκαλίας, από 30 λεπτά κάθε διδακτική ώρα και ενδιάμεσα 10λεπτα διαλείμματα.

Ο/Η εκπαιδευτικός του τμήματος θα σας στείλει το πρόγραμμα του τμήματός σας όπως και τον σύνδεσμο, που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές/τριες για να παρακολουθήσουν την ψηφιακή διδασκαλία όλων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο τμήμα. Επιλέξαμε τον τρόπο αυτό προκειμένου να διευκολύνουμε τους μαθητές μας και να μην απαιτείται ανά διδακτική ώρα μετάβαση σε άλλο δωμάτιο.

θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα mail και το ονοματεπώνυμό του μαθητή/τριας. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν μαζί τους καταστάσεις και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο των μαθητών/τριων του τμήματος με το οποίο έχουν μάθημα. Για την ταυτοποίηση των στοιχείων, παρακαλούμε να αναγράφετε πλήρως το ονοματεπώνυμο των παιδιών.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν παρουσίες σε όλα τα μαθήματα. Η ύλη θα προχωρεί με τον ρυθμό που είναι εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία των παιδιών και πόσο αυτά μπορούν να ανταποκριθούν.

Προφανώς, σε καμιά περίπτωση η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία και διάδραση εκπαιδευτικών – μαθητών στο περιβάλλον του σχολείου και της τάξης. Υπό τις συνθήκες όμως που βιώνουμε, οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας θα προσπαθήσουν να πράξουν το καλύτερο δυνατό προς όφελος των μαθητών μας, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα από το Υπουργείο ψηφιακά εργαλεία.

Πιθανόν να υπάρξουν κάποια προβλήματα τις πρώτες ημέρες μέχρι να αποκτηθεί η απαραίτητη εξοικείωση με την διαδικασία, τόσο από τους/τις εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές/τις μαθήτριες και φυσικά ευελπιστούμε να μην υπάρχουν προβλήματα με το δίκτυο.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να μας περιγράφετε το πρόβλημά σας στο mail του Σχολείο μας για να σας βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε.

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Cisco Webex για τους μαθητές, όπως τις έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Παιδείας θα βρείτε στο σύνδεσμο webex για μαθητές. Στη σελίδα υπάρχουν κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης στο σύνδεσμο Οδηγίες για μαθητές θα βρείτε οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χαχλάκης Γιάννης