11 Ιουν 2020

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ»

Προσαρμοζόμενοι στην εποχή της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης και στην επιτακτική ανάγκη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε    «Διαδραστικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια».
Πρόκειται για δομημένα παιχνίδια, με συγκεκριμένο μαθησιακό στόχο, τα οποία ανταποκρίνονται στη διδακτέα ύλη της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και λειτουργούν συμπληρωματικά στη διδασκαλία, που επιτελείται στα πλαίσια της σχολικής αίθουσας.

Τα οφέλη της χρήσης των ψηφιακών παιχνιδιών είναι πολλαπλά. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών, εφόσον είναι επενδυμένα με γραφικά και ήχο. Παρέχουν κίνητρα στα παιδιά, εφόσον προσφέρεται ένα ευχάριστο περιβάλλον μάθησης. Προσεγγίζουν το μαθησιακό υλικό πολυαισθητηριακά, γεγονός που βοηθά στην καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση στα γνωστικά αντικείμενα. Δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να εισαχθούν σε ένα ελεγμένο περιβάλλον, που βοηθά στη διατήρηση της προσοχής και της συγκέντρωσης. Παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα αυτορρύθμισης , δίνοντας τη δυνατότητα προγραμματισμού του έργου τους και αυτοδιόρθωσης. Τέλος, κάθε παίκτης ανταγωνίζεται τον χρόνο ή και τον εαυτό του, επιδιώκοντας να πετύχει καλύτερο σκορ.

Συμπερασματικά, τα Διαδραστικά Παιχνίδια βελτιώνουν τον τρόπο μάθησης, λειτουργούν ως επαναληπτικές ενότητες και παρέχουν ευχαρίστηση .
Με μεγάλη μας χαρά θα υποδεχτούμε τους νέους δεινούς μας παίχτες!!!

Η εκπαιδευτικός του Σχολείου

Ευαγγελία Κουσάρη