17 Σεπ 2019

Θεατρικό παιχνίδι για το Δ1

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας «Ο Σεπτέμβρης» το τμήμα Δ1 αποχαιρέτησε το καλοκαίρι και καλωσόρισε το φθινόπωρο με ένα θεατρικό παιχνίδι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας!
Ανάμεσα σε πολλά άλλα οι μαθητές μέσα από μουσικοκινητικές ασκήσεις μεταμορφώθηκαν από ψαράκια της θάλασσας σε σύννεφα, έγιναν βροχή και πότισαν τη γη. Έτσι η βόλτα τους μια καλοκαιρινή ζεστή μέρα κατέληξε σε φθινοπωρινό περίπατο στο δάσος. Με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη προσέγγισαν το ποίημα του μαθήματος χωρισμένοι σε ομάδες, μελέτησαν στροφές και στίχους, συζήτησαν εικόνες και συναισθήματα και απεικόνισαν τη δική τους προτίμηση με μια ομαδική ζωγραφιά. Τέλος κάθε ομάδα με αφορμή πίνακες του φθινοπώρου δημιούργησε και παρουσίασε στη σκηνή ένα θεατρικό δρώμενο. Έτσι παρακολουθήσαμε φθινοπωρινές ιστορίες δέντρων , πουλιών, οικογενειακής αγάπης και περιβαλλοντικής ανησυχίας.
Όλα τελειώνουν με συζήτηση για τη συνεργασία, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας! Ο κύκλος έκλεισε με μια αγκαλιά, ένας άλλος όμως μόλις άνοιξε . . αυτός της νέας σχολικής χρονιάς!